Det tredje HanDiRob-møde #3

Banner

Efter præsentationen af Team SDUs præsenterede UI-teamet fra Kiel UAS udviklingsstatus og testplanlægning af HanDiRobs brugergrænseflade. Du kan finde det detaljerede design af brugergrænsefladen på https://handirob.eu/projectnews/handirobs-ui-entwicklung/. Efter en kort opsummering af deres UI-koncept præsenterede de Behavior Tree.

Behavior Tree

<Adfærdstræets struktur fra UI-teamet>

 

  1. Standardtilstanden i grænsefladen er to blinkende øjne, der ønsker at tiltrække den potentielle brugers opmærksomhed.
  2. Hvis den potentielle bruger nærmer sig robotten nærmere end 1 m, begynder interaktionsprocessen, og der vises glade øjne på skærmen. Afstanden er en meget vigtig forudsætning for at starte interaktionen.
  3. Hvis interaktionen fungerer problemfrit, følger den den blå bane. Men hvis interaktionen afbrydes på grund af brugerens fravær, f.eks. hvis brugeren er mere end 2,5 m væk fra robotten, eller hvis robottens sensor ikke registrerer en hånd under desinfektionsmidlet inden for de næste 8 sekunder, vender grænsefladen tilbage til starttilstanden.
  4. UI-teamet har også taget højde for kommunikationen mellem robotten og hovedkvarteret, så robotten f.eks. kan give hovedkvarteret besked, når batteriet er lavt.

 

Det blev dog understreget, at de præsenterede operationer, som f.eks. en afstand på 1 m eller 8 sekunder, kun er skøn, og at den planlagte afprøvning vil finde frem til de optimale betingelser for brugerne.

test strategy

<Teststrategier for UI-holdet>

 

UI-teamet gik derefter i gang med teststrategien. Sebastian og Ilka planlagde at bruge en kombination af to metoder, Wizard-Of-Oz og A-/B-test, som en del af den kvalitative testning.

 

HanDiRob Modell Testen

<Den selvfremstillede HanDiRob-model til afprøvning>

 

Testen blev gennemført i tre timer den 14. januar ved indgangen til Citti Park i Kiel, hvis indgang ligner et hospital. Målet var at interagere med mindst fem tilfældige personer.

 

Af Jihyun Lee

HanDiRob er støttet af Interreg Tyskland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Få mere at vide om Interreg Tyskland-Danmark
på www.interreg5a.eu